Nove finansijske usluge na šalterima pošta

BEOGRAD, 7. juna 2011. (Beta) - Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćirić najavio je u utorak da će to javno preduzeće uvesti novu finansijsku uslugu koja će korisnicima omogućiti isplatu novca sa računa drugih banaka u poštama.

On je na proslavi 171. godišnjice PTT Srbije kazao da će ta usluga biti dostupna na šalterima 1.500 pošta u Srbiji, a poštari će biti opremeljeni mobilnim terminalima kako bi mogli novac da isplate gradjanima u njihovim domovima.

Ćirić je kazao i da će gradjevinski deo glavnog poštanskog centra u Beogradu biti završen do marta 2012. godine, a da će 4. jula biti otvorene ponude na tenderu za nabavku opreme.

Generalni direktor Železnice Srbije Milovan Marković kazao je da će prva faza zajedničkog projekta tog javnog preduzeća i PTT Srbije za postavljanja telekomunikacione infrastrukture duž pruga biti završena do kraja ove godine. Prva faza projekta, vredna oko 5,3 miliona evra, obuhvata postavljanje podzemnog kabla duzine 444 kilometra koji će povezivati beogradski čvor, Beograd - Niš i Beograd - Šid.

Pogledajte još