ELEGANTNO I BEZVREMENSKI: Tri trika do savršeno našminkanih usana

Jedna od najčešćih grešaka prilikom šminkanja je da ukoliko ste istakli oči nanesete podjednako dramatičnu i smelu boju i na usnama.

Sa druge strane, boja koja je previše svetla može da učini da izgledate bledo ili čak bolesno, a nijansa koja se kosi sa tonom vaše kože takođe neće da izgleda dobro.

U poslednje vreme postoji trend takozvanih "golih usana", a odnosi se na to da one izgledaju maksimalno priordno bez obzira na to šta biramo za ostatak šminke. Izgled prirodnih usana je elegantan i bezvremenski.

- Savršena šminka čini vaše lice svežim i mladalačkim, ali mnogi ljudi biraju nešto previše svetlo, previše prozirno ili previše bež - kaže poznati šminker Nik Barose.

Kako biste svaki put dobili savrešeno našminkane usne potrebno je da ih pre šminkanja pripremite.

Priprema usana

Pre nego što bilo šta uradite, morate da pripremite usne. Postoji razlog zašto bi trebalo da napravite piling usana pre nego što nanesete ruž u bilo kojoj nijansi. Možete da imate savršenu nijansu za usne, ali ako je stavite na suve usne neće da izgledaju onako kako ste zamislili. Dakle, uradite piling usana, a zatim nanesite balzam pre nanošenja boje.

Olovka za usne

Nakon što ste uradili piling i naneli balzam vreme je za olovku za usne. Ona nam pomaže da dobijemo besprekoran i definisan izgled.

- Uvek volim da nanesem olovku koja je oko dve nijanse tamnija od boje kože. Da ne bude primetna, ali da ipak formira jasnu ivicu bez velikog kontrasta - kaže šminkerka Aleksandrija Gileo.

Izaberite pravu nijansu

Ključ da "gole usne" izgledaju savršeno je da pronađete pravu nijansu za vaš ton kože. Za one sa svetlom kožom, ružičaste nijanse su najbolje. Srednjim tonovima kože najbolje će pristajati bež i svetlobraon.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još