Predsednik Azerbejdžana u poseti Srbiji

BEOGRAD, 8. juna 2011. (Beta) - Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev počinje u sredu dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima u Beogradu, otvoriti obnovljeni Tašmajdanski park i posetiti Novi Sad.

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbija u Beogradu, Alijev će razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a za popodne je najavljen susret s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Djukić Dejanović.

S predsednikom Srbije i gradonačelnikom Beograda Draganom Djilasom, Alijev će otvoriti obnovljeni Tašmajdanski park gde će zasaditi drvo prijateljstva i otkriti spomenike bivšem predsedniku Azerbejdžana Hejdaru Alijevu i srpskom književniku Miloradu Paviću.

U intervjuu listu Politika, uoči posete Srbiji, Alijev je rekao da su odnosi Srbije i Azerbejdžana na "visokom nivou", dok postoji mogućnost za dalji razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.

Alijev je rekao da se i Srbija i Azerbejdžan suočavaju s problemom separatizma - Srbija na Kosovu, a Azerbejdžan na Nagorno-Karabahu. "Azerbejdžan smatra da su izmene granica jedne države bez njene saglasnosti apsolutno nedopustiv čin", rekao je Alijev i dodao da su uzajamna podrška Azerbejdžana i Srbije unutar medjunarodnih organizacija i saradnja dve zemlje u toj oblasti veoma važne.

Pogledajte još