Emotivan oproštaj Ronalda od igračke karijere

SAO PAULO, 8. juna 2011. (Beta-AP) - Jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo, noćas je odigrao poslednji meč u karijeri i na emotivan način oprostio se od navijača.

"Hvala vam za sve što ste uradili za mene tokom karijere. Hvala vam što ste me prihvatili ovakvog kakav jesam, što ste plakali kada sam plakao, a smejali se kada sam se smejao", poručio je sa terena navijačima 34-godišnji Ronaldo u poluvremenu prijateljske utakmice Brazil - Rumunija u Sao Paulu.

Brazilski mediji preneli su da je Ronaldo igrao 15 minuta u pobedi domaće selekcije od 1:0, golom Freda u 20. minutu, a da je teren napustio umotan u zastavu Brazila i uz ovacije sa tribina i igrača obe reprezentacije.

On je na teren ušao u 30. minutu, umesto strelca jedinog gola, a svaki njegov kontakt ispraćen je aplauzom. "Imao sam tri šanse za pogodak, ali igrom sudbine, nisam uspeo da se upišem u strelce u svom poslednjem meču", rekao je jedan od najuspešnijh golgetera u istoriji fudbala.

Ronaldo je u februaru objavio kraj 18-godišnje karijere, tokom koje je dva puta sa Brazilom osvojio titulu svetskog prvaka, a učestvovao na još dva. Sa 15 golova najbolji je strelac u istoriji Mondijala.

Pogledajte još