Duplo jače, duplo brže, duplo bolje i jeftinije

Ukoliko želite da vaš kompjuter ima „dva srca“ ovaj procesor će vam to omogućiti. Pored izuzetne snage kao i stabilnosti, neverovatno je da je i cena Pentium D Procesora skoro pa duplo jeftinija u odnosu na performanse koje nudi. U stvari, možemo reći da ovaj procesor trenutno ima najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu.

Intel Pentium D Procesor poseduje dva jezgra unutar samog procesora. Svako jezgro Pentium D procesora raspolaže sa sopstvenih 1 MB L2 keš memorije. Interesantne karakteresitke Pentium D tehnologije je i implementacija pojedinih tehnologija unutar samoga procesora, tako da kod pojedinih kategorija Pentium D procesora imamo i EIST tehnologiju, NX tehnologiju „zaštite od virusa“ uz obaveznu EM64T podršku što Intel Pentium D procesorima omogućava rad pod Windows XP X64 operativnim sistemom. Karakteristično je to što je zagrevanje ovoga procesora izuzetno malo s obzirom da poseduje dva jezgra koja rade na veoma visokim frekvencijama. Upravo ovo može biti veoma privlačno onima koji žele da od svojih Pentium D procesora izvuku i više od maksimuma, odnosno da ih overklokuju.

Ovi procesori, se veoma dobro overklokuju tako da sa dobrim hlađenjem možete ubrzati performanse vašega sistema preko 25%. Namena ovih procesora je raznovrsna. Prvenstveno su namenjeni profesionalcima. Ukoliko radite u zahtevnom okruženju, gde su perfromanse vašega PC svakodnevno maksimalno opeterećene, ovaj procesor je idealano rešenje. Za one koji se bave video montažom ili pak 3D animacijom, jedno jezgro procesora će preuzeti jedan deo procesa u sistemu, dok će drugo jezgro preuzeti drugi deo sistemskih procesa. Ovo je i draž multiprocesiranja jer rasterećujete performanse vašeg sistema i samim tim ubrzavate procese. Sa ovim sistemom moći ćete da budete mnogo efikasniji.

Za one koji su pasionirani igrači, ovaj procesor će pružiti mnogo dobre zabave (naravno samo ukoliko ovaj procesor kombinujete sa nekim od novijih 3D grafičkih akcelatora). Za sve one koji žele da uživaju u filmomiva, dobroj muzici i ostalim vidovima zabave, budite uvereni da će vam Pentium D to sigurno obezbediti. Intel Pentium D procesor je ponos kompanije “Intel”. On predstavlja ono za čim bukvalno svi tragaju : savršeno rešenje koje poseduje najnoviju tehnologiju, sadrži vrhunske performanse, a pritom nije skup. Pa ko voli… neka poseti www.pakom.com i naruči sebi jedan primerak. (“Pregled”)

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.