TRIP i Radio Tri - u susret proleću

U prostoru galerije "Ozon" gužva; na sve strane baloni, baneri, plakati, kokteli, saksije s raznobojnim cvećem i ono zbog čega smo i došli - najnoviji, sedmi po redu broj mini vodiča kroz Beograd, simbolično nazvan TRIP. Za dobru muziku bila je zadužena ekipa s Radija Tri (95.8 MHz), koja je, ujedno, promovisala svoju programsku šemu.

Tri meseca nakon uspešnog plasiranja na tržište mini vodiča kroz Beograd, čiji je urednik Darko Kocjan, organizatori su odlučili da naprave promociju upravo sedmog broja i, s osmehom na licu, listajući TRIP, dočekaju proleće. Svaki broj nosi neku poučnu temu, a u ovom broju ona je glasila - "(Šta je to) Beogradski fazon (duh)?". Interesantno je da je ovo prvi broj s naslovnicom u boji, kojom je obeležen dolazak novog godišnjeg doba. TRIP je praktičan (dimenzija 10 x 15 cm), koristan i dinamičan. Prvi je i jedini gradski "mini vodič" informativnog, ali i šaljivog karaktera, ujedno i veoma ozbiljan priručnik za lakši i lepši život u Beogradu, koji neguje specifičan urbani duh. Tiraž mu je 30.000 primeraka.

U TRIP-u možete naći sledeće rubrike: tema broja, muzika, intervju, urban graffiti, mapa grada, film, kultura, kalendar, noćni život, foto klabing, hrana i piće, Srbija&svet, adresar, moda…Besplatan je i može se naći u čitaonicama, pozorištima, restoranima, kafićima, hotelima…

Kako su TRIP i Radio Tri gradski i zabavni mediji, gosti su ovog popodneva uživali u bogatom sadržaju. Svako je imao priliku da svojom porukom - "Beograd je ……." ulepša jedan deo zida. Neke od poruka glasile su ovako:

"Beograd je mali grad, u tome i jeste njegova veličina", "Beograd je izazov za hrabre", "Beograd je brend", "Beograd je inspiracija"...

– TRIP je nešto što je Beogradu definitivno trebalo i, ujedno, produžetak onoga što je Beograd nekad predstavljao, a što smo izgubili tokom godina koje su došle i prošle. On jednostavno zarobljava duh Beograda, koji možda gubimo u ovom vremenu, kada nas raznorazni uticaji preplavljuju. Ovaj džepni format je super, jer nosi deo Beograda - podelio je s nama utiske gost promocije Vladimir Jovanović.

Ekipa TRIP-a dala je podršku mladim i još neafirmisanim umetnicima, sportistima, piscima, koji su simbolično predstavljeni grafitima mladih umetnika u galeriji. U isto vreme, potporu dobroj atmosferi pružili su voditelji i di-džejevi Radija Tri, koji su, obeležavajući treću godinu poslovanja, zagrejali atmosferu muzičkim miksevima i proverenim retoričkim umećem. Prisutnima je dobrodošlicu poželeo Uroš Ignjačević, direktor "Trident Media Group", pod čijim krovom posluju TRIP i Radio Tri.

Posle višečasovnog druženja, gosti su otišli obogaćeni sveže odštampanim TRIP-om i interesantno osmišljenim poklončićima.


Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još