Ice-T snima dokumentarac o rapu, ponovo okupio Body Count ekipu…

Konferencije koje se bave video igrama, kao što je na primer nedavno održana E3, obično nisu bila mesta gde se lansiraju novosti iz oblasti hip-hop i heavy metal muzike. Ali, i to se menja - kako javlja poslovna sekcija magazina Billboard, sajt Billboard.biz, glumac, reper i po sopstvenim rečima "strastan igrač video igara" Ice-T je upravo na ovom događaju najavio ponovno okupljanje svog benda Body Count. Kako se u vesti kaže, sve je počelo tako što je Ice-T sa kompanijom Epic Games napravio dogovor o saradnji na novom i trećem po redu nastavku "Gears of War" franšize. Reper je trebalo da pozajmi glas jednom od karaktera, zatim je bila potrebna i naslovna pesma, i tako se polako došlo do odluke da se okupi i njegov poznati nekadašnji bend Body Count - za sada, samo za potrebe snimanja muzike za "Gears of War 3"…

U drugoj vesti, magazin Billboard podseća da Ice-T sa suprugom Coco pokreće novi reality show "Ice Loves Coco: Baby Got Backstory", a u razgovoru za Billboard.com pričao je i o još jednom svom projektu, rediteljskom debiju pod naslovom "The Art of Rap":

"Intervjuisao sam 50 MC-ja - sve njih - od Kanye Westa, Ice Cubea, Eminema do Melle Mella, Grandmaster Caza..."

"Hip-hop scena je sada postala tako pop," dodaje Ice-T. "Pomislio sam, napraviću film o pravim reperima, o tome šta nas zaista inspiriše. Možda će to malo prodrmati igru i dati ovim klincima do znanja da nije sve u pop pesmama. Rap može da napravi i mnoge druge stvari."

Pogledajte još