PRIRUČNIK ZA DAME: Šesnaest činjenica o muškarcima koje bi žene trebalo da znaju

Ovaj članak govori o muškarcima, a namenjen je ženama. U zavisnosti od individualnih preferenci i stavova, neke od dole navedenih stvari bi možda mogle da vam budu od koristi...

1. Ne pokušavajte da ga promenite. To još uvek nikome nije uspelo, i takvi pokušaji mogu uništiti samo vaš odnos. Volite svog partnera, ili nađite drugog.

2. Ne brinite ako je njegova pažnja trenutno usmerena ka nekoj drugoj dami. Ukoliko pogleda neku ženu u prolazu, ne prepirite se, samo ignorišite. Ovo je njihov prirodni refleks, i vi tu ne možete ništa.

3. Nikad nemojte da kritikujete njegovu majku. U redu, ako to on čini, poslušajte ga sa simpatijama. Ali ne i obrnuto. U svakom slučaju, pokušajte da izgradite što bolji odnos sa njegovom majkom.

4. Stare kritike treba da budu zaboravljene. Odnos ne može da traje bez sukoba. Ne sećajte se nepravde iz prošlosti i ne koristite stare argumente. Kako kažu, neka prošlost ostane u prošlosti!

5. Ne postavljajte pitanja na koja ne želite da dobijete odgovore. Naravno, muškarac pred vama je imao život pre vas, a imali ste i vi. Uživajte u onome što je sada, bez postavljanja previše pitanja, da ne biste čule odgovore koji vam se neće dopasti.

6. Ne maltretirajte ga da govori, čim uđe na vrata. Naravno, postoje dani kada će želeti da podeli svaki detalj sa posla, ali kada dođu umorni kući posle napornog radnog dana, muškarci ne žele da razgovaraju o događajima dana u detaljima. Neka ostane u tišini ili pored televizora sa flašom piva.

7. On će uvek biti ljubomoran na vaše muške prijatelje. Ako povremeno imate poverljive razgovore ili, još gore, flertujete sa drugim muškarcima vaš partner će početi da ljubomoriše jer on želi da bude jedini čovek u vašem životu.

8. Muškarci vole nezavisne žene, ali istovremeno žele da se osećaju potrebnim. Zamolite ga da promeni sijalicu ili zakuca jedan ekser u zid. To će povećati muško samopouzdanje.

9. Ultimatumi ne rade. Pre nego što postavite svoje uslove pokušajte da mu iskreno kažete šta očekujete od njega u tom odnosu.

10. On želi decu. Normalno je da čovek želi da ostavi potomstvo. Međutim, pre nego što se upustite u planiranje porodice, proverite da li je spreman za to.

11. On želi da deli svoje interese. Da li su u pitanju filmovi, sport ili automobili – muškarci vole kada devojke pokazuju istinski interes za njegove hobije.

12. Uneste u njegov život nešto novo. Ako pomognete svom muškarcu da se razvije kao osoba, on će vam uvek biti zahvalan za to.

13. Muškarci ne vole kratke frizure. Avaj, kratke frizure preferira samo mali broj muškaraca. Zato, pre nego što se usudite za drastične promene u izgledu, saznajte šta o tome misli vaš partner.

13. Muškarac ne želi da zna o vašoj prošlosti i seksualnim iskustvima. Ne pokazujete intimne detalje iz svog života. Uverite partnera da je on jedan i jedini u spavaćoj sobi.

14. Pustite ga da otvori vrata za vas. Iako ste žena po prirodi jaka i nezavisna, ne zaboravite da dozvolite sebi da postanete malo slabi. Dozvolite muškarcu da bude džentlmen i brine o vama. On će vas još više voleti.

15. Dajte mu priliku da se oseti kao pobednik. Muškarci imaju krhki ego, pa ponekad žena treba da bude fleksibilna i lukava, i pokaže svom partneru koliko je jači, pametniji i hrabriji.

16. On voli komplimente. Da, žene nisu jedine koji vole da čuju prijatne reči. Uprkos činjenici da je muškarac jači pol, oni takođe žele reči odobrenja, pohvale i podrške. Iznenadite svog partnera. Recite mu kako dobro izgleda, kako je jak i pametan. Relevantni i iskreni komplimenti inspirišu čoveka.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još