Srbija će nastaviti sa reformama

BEOGRAD, 8. juna 2011. (Beta) – Direktorka Kancelarije Vlade za evropske integracije Milica Delević izrazila je u sredu žaljenje zbog toga što holandski poslanici nisu prihvatili da raspravljaju o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) sa Srbijom, ali je dodala da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Delević je rekla da joj je žao što nije došlo do razgovora o ratifikaciji S S P, jer bi to bio signal podrške Srbiji, ali da nema sumnje da će doći do toga čim bude bio ispunjen formalni uslov, odnosno kada u parlament bude stigao izveštaj Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN.

Delević je rekla da bi najbolji odgovor Srbije na to bio nastavak pridržavanja obaveza koje proističu iz procesa evropskih integracija, pre svega jer to treba da radi zbog sebe.

Ona je ponovila da je hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića obavljeno kako bi se pokazalo da nema nekažnjivosti za ratne zločine i kako bi se potvrdilo da je Srbija odlučna da sprovede vladavinu prava i da doprinese pomirenju u regionu.