Tri neobične destinacije

Postoji mnogo posebnih mesta na svetu koje treba posetiti, neka je neobičnim učinio čovek, a neka su rezultat prirode. Srbijanet predstavlja tri egzotične destinacija koje su misterija i za stručnjake, a lepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.



Mesečeva dolina, Bolivia

Vale da luna ili Mesečeva dolina je mesto na kom se bukvalno stiče utisak da se nalazite na drugoj planeti i da će se svakog trenutka pojaviti vanzemaljac. Kamene formacije koje čine Mesečevu dolinu nastale su erozijom zemljišta pre mnogo godina, a tu se može naći i kvarc koji se svrstava među najstarije na planeti.

Ostrvo Sokotra, Jemen

Ovo ostrvo nalazi se u Indijskom okeanu, oko 200 nautičnih milja od obale Afrike. Iako pripada republici Jemen, spada među najizolovanija i najusamljenija naseljena ostrva na svetu. Njegova specifičnost je neverovatna flora, a većina biljaka kojima može da se podiči rastu samo na Sokotri. Spada među ostrva sa najlepšom vegetacijom na svetu.

Plava rupa, Belize

Ovaj neobučni prostor u okeanu koji se nalazi odmah do obale Belizea je idealna destinacija za sve zaljubljenike u ronjenje. Velika Plava rupa vidi se i iz aviona, a popularna je zbog svoje dubine kao i raznolikog biljnog i životinjskog sveta. Ronioci je obožavaju zbog brojnih špilja, jama i skrovišta.

Pogledajte još