Partizan osvojio 10. uzastopnu titulu prvaka!

Partizanu je to 18. titula šampiona u klupskoj istoriji i treći trofej ove sezone. Crno-beli su prethodno osvojili domaći kup i regionalnu ligu.

Pored osvajanja titule, Partizan je i izjednačio rekord Crvene zvezde iz sredine prošlog veka po broju osvojenih uzastopnih titula šampiona države.

Duel je obeležio i oproštaj češkog košarkaša Jana Veselija od dresa Partizana, koji će posle tri godine u redovima crno-belih karijeru nastaviti u NBA ligi.

Utakmica je počela nervozno na obe strane, uz dosta promašaja, ali se bolje snašao Hemofarm, koji je poveo sa 7:2. Partizan je brzo izjednačio, ali su gosti novom serijom poena došli do vođstva od 14:7.

Crno-beli su odgovorili u samoj završnici četvrtine i za samo jedan minut došli do izjednačenja 14:14.

Partizan je preuzeo inicijativu u drugoj četvrtini i do prvog vođstva na utakmici došao u 12. minutu pogotkom Vladimira Lučića za 20:18. Do kraja poluvremena crno-beli su sačuvali i povećali prednost na sedam poena (37:30).

Višestruki šampion države protivnika je definitivno "slomio" u trećoj četvrtini. "Trojkama" Kurtisa Džerelsa, Gista i Milosavljevića i serijom atraktivnih poteza Partizan je u 36. minutu došao do "plus 20" (58:38).

U poslednjoj deonici, oko 8.000 navijača moglo je da uživa u sigurnoj i atraktivnoj igri Partizana koji je samo potvrdio ubedljivu pobedu, a priliku da zaigraju kod domaćina dobilo je i nekoliko mlađih igrača.

Nekoliko minuta pre kraja navijači su višeminutnim ovacijama pozdravili Jana Veselija, kada je krilni košarkaš otišao na klupu za rezervne igrače.

Češki košarkaš posle utakmice dobio je od navijača Partizana i plaketu u znak zahvalnosti.

Posle utakmice deo navijača Partizana utrčao je u teren, nakon čega je usledila ceremonija dodele medalja i pehara.

Svečanoj, gotovo karnevalskoj atmosferi u Pioniru doprineo je i dolazak vaterpolista Partizana koji su pre utakmice takođe dobili aplauze cele hale, a ušli su noseći pehar evropskog prvaka osvojen prošlog vikenda u Rimu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi večeras je bio Kurtis Džerels sa 24 poena (šut za tri poena 7-6), Jan Veseli dodao je na to još 18 poena, dok je goste predvodio Mladen Jeremić sa 18 poena.

BEOGRAD, 8. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još