Jovanović: Ovo mi je najdraža titula!

"Podeljene su mi emocije. Radovao sam se svakoj tituli do sada, ali je ova ipak draža od ostalih. Za ovih šest godina sam uživao u svim uspesima Partizana, ali ova godina je... Teško mi je da sumiram utiske. Veliki broj ljudi je očekivao pad Partizana, mnogi su sumnjali da nećemo ponoviti rezultate iz prethodnih sezona", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Jovanović je pred početak sezone imenovan za prvog trenera Partizana, a pre toga je pet sezona bio pomoćnik Dušku Vujoševiću.

"Stvarno sam srećan, jer sam imao neverovatnu podršku kao trener kome je ovo prva samostalna sezona"
, kazao je Jovanović, čija ekipa je večeras u hali Pionir savladala Hemofarm sa 86:69 u trećoj utakmici finala plej-ofa i osvojila 10. uzastopnu titulu prvaka države.

Jovanović je posebno istakao podršku predsednika kluba Predraga Danilovića, direktora Dragana Todorića i, kako je rekao, "učitelja" Duška Vujoševića.

"Dule je u svakom trenutku bio pri ruci za savet i podršku cele sezone. Drago mi je da posle njegovih devet titula, nismo prekinuli taj niz"
, rekao je Jovanović i zahvalio se navijačima na podršci.

Jovanović je naveo da je izvesno da Čeh Jan Veseli odlazi iz kluba i naveo da mu je drago što se na ovaj način oprostio od Partizana.

"On je, pre svega, fenomenalan čovek. O njegovim igračkim kvalitetima ćemo govoriti i dalje, samo ga, nažalost, nećemo više gledati", zaključio je Jovanović.

Trener Hemofarma Željko Lukajić posle utakmice čestitao je igračima oba tima.

"Nisam nezadovoljan sezonom. Raduje me što Hemofarm iz sezone u sezone ima kontinuitet rezultata i nalazi se u vrhu naše košarke", kazao je Lukajić.

Čeh Jan Veseli koji je prethodne tri sezone igrao za Partizan priznao je da se nadao ovakvom oproštaju od dresa crno-belih.

"Mnogo sam srećan zbog titule i cele sezone, nadam se da će Partizan nastaviti kao i do sada. Neverovatan je osećaj, sanjao sam celu sezonu da se osvajanjem titule pred svojim navijačima oprostim od titule"
, istakao je Veseli.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da je srećan što je ekipa osvajanje titule proslavila na svom terenu.

"Ova sezona možda nije najsupešnija, ali je svakako posebna. Drago mi je što smo je proslavili pred našim navijačima, oni su naša snaga", kazao je 33-godišnji Božić.

On je dodao da ne zna da li će i gde igrati sledeće sezone, jer "gleda samo u blisku budućnost, a to je za njega, u ovom trenutku, odmor".

Krilni igrač Partizana Dušan Kecman u prvim momentima posle utakmice nije mogao da se seti koji mu je ovo trofej u crno-belom dresu.

"Mislim da je 13. trofej... Jako je bitno da smo nastavili niz, zaokružili ga na brojku 10. Mnogo je lepo, ali nije bilo nimalo lako. Mnogi su nas na početku sezone otpisali, jer smo tada, realno, igrali lošije. Verovali smo, radili vredno, u kritičnim momentima su nas navijači podržali i imali strpljenja. Nadam se da smo im se odužili"
, rekao je 34-godišnji Kecman.

On je dodao da se fizički dobro oseća i da želi da nastavi da igra u Partizanu.

BEOGRAD, 8. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još