Srbiji nedostaju investicije u navodnjavanje

BEOGRAD, 9. juna 2011. (Beta) - Navodnjavanje njiva u Srbiji je daleko manje od potreba poljoprivrede, izjavio je u četvrtak pomoćnik ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Miloš Milovanović.

On je na seminaru o iskustvimaa Poljske u oblasti upravljanja vodama rekao da i naglasio da povećanje obradivih površina koje se navodnjavaju treba da bude prioritet.

Milovanović je dodao da je ovaj seminar nastavak saradnje Poljske i Srbije u poljoprivredi, šumartsvu i vodoprivredi, naglasivši da su iskustva Poljske veoma značajna za integrativno upravljanje vodama Srbije, poboljšanje vodosnabdevanja i bolje korišćenje vode u poljoprivredi.

Ambasador Poljske u Srbiji Andrzej Jasionovski kazao je da će njegova zemlja pomoći Srbiji u konkretnim aktivnostima u oblasti vodoprivrede i izbegavanju "klopki" na koje se nailazi u procesu modernizacije te delatnosti.

Vodoprivreda u Srbiji je regulisana novim Zakonom o vodama iz prošle godine, ali, da bi taj zakon počeo da se primenjuje, potrebne su dve godine, rekao je Milovanović.

Pogledajte još