Karadžić je problem srpskog fudbala

On je ocenio da je Karadžić "problem srpskog fudbala".

"Odnosi Zvezde i FSS-a su dobri. Imamo svakodnevne kontakte sa profesionalcima koji rade u toj organizaciji i odlično sarađujemo. U ovim odnosima postoji samo jedan problem - Tomislav Karadžić. Taj čovek nije samo problem Zvezde, on je problem srpskog fudbala", kazao je Lukić za klupski sajt.

Predsednik crveno-belih smatra da je Karadžić "privatizovao fudbalsku organizaciju i stavo je u funkciju jednog kluba".

"Podelio je narod u zemlji i unisstio atmosferu oko nacionalnog tima, a srpski fudbal pod njim stagnira. Jednostavno, on ne može da reši nijedan problem u domaćem fudbalu, a svakodnevno stvara nove konflikte. Karadžić je smetnja u razvoju srpskog fudbala i, ako mu želi dobro, sam će se povući", ocenio je Lukić.

Lukić je rekao da će na sutrassnjoj sednici Upravnog odbora Crvene zvezde predložiti da se traže vandredni izbori u FSS.

"Vreme je da vidimo da li je važnija Karadžićeva fotelja ili opstanak fudbala u Srbiji", dodao je Lukić.

On je ocenio da pord Kradažića odgovornost za "propadanje srpskog fudbala" ima i sudijska organizacija.

"Zahtevaćemo da se raspusti sudijska komisija i da taj posao obavlja jedan čovek - u koga svi imamo poverenja. Ako u Srbiji ne možemo da nađemo takvu osobu, onda neka dođe stranac. Neko sa velikom ugledom i renomeom kao što je, recimo, Pjerluiđi Kolina", predložio je Lukić.

Prvi čovek Zvezde zamerio je predsedniku FSS "potrošene milione" za izgradnju Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

"Imamo dvor koji je božanstven i sirotinju koja igra fudbal. Ne kažem da nam Kuća fudbala nije bila potrebna, ali je ta investicija trebalo da se desi na kraju - kada se urede stadioni, kada se vrati publika na tribine, kada se obezbede klubovima prihodi od televizijskih prava..."
, ocenio je Lukić.

Crvena zvezda će, prema njegovim rečima, narednih nedelja Zajednici superligaša, FSS-u i drugim klubovima poslati predlog o novoj ligi, koja će biti organizovana kao preduzeće, sa komesarom, prihodima od TV prava i uređenim pravilima o infrastrukturi.

Lošim stanjem u srpskom fudbalu, prema Lukiću, trebalo bi da se pozabave i državni organi.

"Država treba da odluči da li će da toleriše ovakvo stanje ili ne. Loše stanje u fudbalu se odražava na čitavo društvo, jer je fudbal sport koji okuplja milione ljudi. Kada govorim o odgovornosti Karadžića ne smatram ga krivim samo za očajno stanje u fudbalu, već i zato što se zbog njegove nesposobnosti tenzije iz fudbala prenose na društvo"
, istakao je predsednik Zvezde.

Mediji mnoge igrače pominju kao potencijalna pojačanja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, a Lukić je rako da se nada da će svi novi igrači stići u klub do početka priprema.

"Tim za narednu sezonu prave sportski direktor Ivan Adžić i trener Robert Prosinečki. Oni su taj posao počeli još u februaru", kazao je prvi čovek crveno-belih.

Lukić je dodao da će narednih dana Crvena zvezda potpisati sponzorski ugovor sa kompanijom Telekom, u trajanju od četiri godine.

BEOGRAD, 9. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još