Završen Deveti TIBA festival

BEOGRAD, 10. juna 2011. (Beta) - Gran pri Devetog TIBA festivala (Teatarska internacionalna beogradska avantura) uručen je u četvrtak uveče na svečanom zatvaranju festivala u Kafeu "Lulu" u Beogradu, autorima predstava "Priče sa pomorskog putovanja" u izvodjenju Pozorišta NIE iz Norveške i "Slavuj i kineski car" Narodnog pozorišta Kikinda iz Srbije.

Predsednik žirija 9. TIBA festivala Darjan Mihajlović rekao je da nagradjene predstave ravnopravno dele Gran pri, jer su obe nepretenciozne i direktno komuniciraju sa dečijom publikom.

Predstavu "Priče sa pomorskog putovanja" autora Sjona, režirao je Aleks Birne, dok je predstavu "Slavuj i kineski car" napisao i režirao Miodrag Dinulović.

Predstavi "Priče sa pomorskog putovanja" pripala je i Nagrada za najbolje umetničko dostignuće, Internacionalne asocijacije pozorišta za decu i mlade (AŠITEJ).

Specijalna nagrada za nove pozorišne tendencije uručena je rediteljki predstave "U senci Hamleta" Anji Suši, za "estetiku koja u potpunosti komunicira sa publikom ovog veka i otvara prostor za snažan susret sa savremenom pozorišnom umetnošću".

Na Devetom TIBA festivalu, koji je otvoren 4. juna, izvedeno je 11 predstava za decu iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Norveške i Italije.

Pogledajte još