Firenca je zagrevanje za Svetsko prvenstvo

"Tek od juče smo u punom sastavu, ali radimo po utvrđenom planu i programu. Bitno je da što pre uhvatimo ritam i stignemo reprezentacije koje su počele da treniraju pre nas, a to možemo samo dodatnim angažmanom. Ne razmišljamo o medalji, već samo o plasmanu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine", rekao je selektor Udovičić.

On je dodao da Andrija Prlainović i Slobodan Soro imaju lakše povrede, ali da će biti spremni do početka takmičenja.

"U Firencu će putovati 16 igrača od 27 koliko ih je na pripremama. Namerno sam napravio širi spisak, kako bi mladi stekli potrebno iskustvo", dodao je Udovičić.

Prvu utakmicu u Firenci reprezentacija Srbije igraće 21. juna protiv Kine. U grupi A još su selekcije SAD i Italije. Turnir traje do 26. juna.

"Na Zlatibor smo došli da se osvežimo i spremimo za nastavak priprema u Beogradu. Bitno je da u Italiju odemo bez povređenih igrača. Jeste da branimo zlato osvojeno prošle godine u Nišu, ali naš primarni cilj je plasman na Olimpijske igre u Londonu", poručio je Nikola Rađen.

Reprezentacija koja osvoji Svetsku ligu plasiraće se na Olimpijske igre, dok će ostale selekcije svoju šansu tražiti na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula.

"Molio bih medije da nam pomognu tako što neće stvarati atmosferu da moramo da napravimo dobar rezultat u Firenci. Sigurno je da će svi igrači dati maksimum, ali lično bih više voleo da sada budemo osmi, a u Šangaju prvi"
, rekao je kapiten reprezentacije Srbije Vanja Udovičić.

Filip Filpović je ocenio da će igrači i pored nedavno završene naporne sezone u klubovima učiniti sve da se što brže oporave za utakmice u nacionalnom timu.

"Imaćemo mali broj treninga, ali verujem da ćemo biti spremni za početak Svetske lige. Bitno je da taj turnir iskoristimo kao zagrevanje za Šangaj. Umorni smo, ali kada je reprezentacija u pitanju tako nešto nije bitno"
, dodao je Filipović.

Vanja Udovičić je kazao da niko ne mora da igra za reprezentaciju, već je to sam odlučio.

Reprezentativci Srbije sutra se vraćaju u Beograd, a pripreme će nastaviti na bazenu sportskog centra Košutnjak, do 20. juna kada putuju u Firencu.

ZLATIBOR, 10. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još