Rođendanska godina vinarije Kozlović u dolini Valle

Dizajnerska vinarija Gianfranca i Antonele Kozlović, 4. generacije vinara porodice Kozlović, proslavila je ove godine 10. rođendan. Vinarija koju zovu i "dom za ljude i vino".

Porodica Kozlović od vina živi od 1904. U sklopu imanja je i dizajnerska vinarija, čije arhitektonsko rešenje potpisuje arhitekt Željko Burić, a za koji je vinarija dobila veliki broj nagrada, a uvrštena je u luksuznu monografiju sommeliera svetskog glasa, Paola Bassa – Sommeliers Heaven – The Greatest Wine Cellars of the World.

Proslavi rođendana, odazvale su se mnoge kolege ali i ljubitelji vina i prijatelji. Među zvanicama našli su se poznati beogradski restorani.

Program rođendana upotpunjen je pravom istarskom zakuskom poznatih restorana iz ove regije Buščina, Stari podrum, Morgan, ali i dobrim zabavnim programom. Cabare Mire Ungara legendarnog hrvatskog umetnika razgalio je publiku. Takođe svim prisutnima predstavljena je aplikacija Wine Drop Club, aplikacija za poručivanje vina i opreme koja postoji na tržištu od 2020. godine, zahvaljujući kojoj možete da poručite odlične vinske pakete, ali i više od toga. Aplikacija omogućuje da birate između nekoliko opcija: vina, oprema, putovanja, događaji i novosti. Dakle, radi se o aplikaciji gde će svi ljubitelji vina moći da nađu aktuelan i relevantan sadržaj, osim što mogu da poruče vino što je osnovna funkcija ove aplikacije. Većina vina iz ponude su italijanska, a takođe tu su vina iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Od kojih se posebno izdvaja svima omiljena Malvazija Kozlović.

Filozofija Gianfranca Kozlovića je pre svega okrenuta vinogradu i osluškivanju prirode, koja uz pomoć znanja, dobija kvalitet vina.

- Nisu nam potrebna (pre)brza vina, već velika i trajna remek-dela. Naša Santa Lucia je takvo vino - rekao je ovom prilokom Gianfranco.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Kozlović

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.