Koncert: Arrested Development

Pogledajte i: Arrested Development fotografije

Često se koncerti u Areni, na Ušću, u Sava Centru ili u nekim drugim, većim prostorima smatraju „koncertima godine“. Uglavnom se najviše priča i piše o nekim „velikim zvezdama“ koje dođu u našu zemlju. A onda se desi da odete na svirku u salu Amerikana Doma omladine, da čujete bend koji jedni smatraju legendama, a neki drugi za njih su samo čuli, onako „usput“, i shvatite koliko malo je potrebno da se provedete dobro i da vam koncert ostane u dobrom sećanju.

Arrested Development „prešli su dalek put“, od Atlante do Balkana, da bi turneju završili koncertima u Ljubljani, Sarajevu, Zagrebu, i na samom kraju u Beogradu. Nisu došli kao zvezde, iako postoje preko 20 godina i devedesetih su harali svetskom hip hop scenom. Došli su kao „ekipa“, kao muzičari koji vole to što rade, vole i poštuju svoju publiku i spremni su da sa njima razgovaraju. Zato su posle koncerata i davali šansu fanovima da se sa njima upoznaju, a na samim koncertima komunicirali su sa publikom kao da su svi zajedno tu da naprave dobru žurku. I to, u njihovom slučaju, i jeste tako...

Možete i sasvim slučajno da dođete na njihov nastup, iako ne „naginjete“ hip hop zvuku, i da zateknete sebe kako ste se potpuno prepustili zaista uživate, jer ovaj bend ima toliko pozitivne energije i nekog dobrog i zdravog pristupa svirci, da ne možete biti imuni. Od prve pesme su počeli da „dižu“ publiku i prave dobru atmosferu.

Dva odlična vokala, Montsho Eshe i Tasha Larae, Speech, odlična „ritam sekcija“ i „iskusni“ gitarista... Baba Oje’ je definitivno „zaradio“ najviše ovacija, već samom svojom pojavom, i činjenicom da je još uvek na sceni, u takvom bendu, u svojoj 77.godini!

Malo hip hopa, malo fanka, malo regea... Skakalo se u dobrom ritmu, ponavljali su se „uzvici“, pevalo se sa osmehom na licu. Samo nekoliko minuta, i Amerikana se zagrejala kao da je u Sali nekoliko hiljada ljudi!

"Tennessee", "Mr. Wendal", "Ease My Mind", "Revolution","People Everyday"... Baš kao što su i obećali, sve od velikih hitova smo čuli! Ali kada slušate ovakvu svirku, zaista postaje i nevažno koje će pesme tu naći svoje mesto. Sve vreme je neka dobra energija bila u sali... To se osetilo i kad su na bis najpre basista i bubnjar imali svoje solo session-e, i pokupili zavidne „decibele“ aplauza u sali!

Nakon toga provukli su se tu i „4 non Blondes“ u zanimljivoj obradi pesme „What’s Up“, pa još malo rege zvuka uz Boba Marlija i „Three little birds“...

„Specijalitet“ za kraj turneje bio je i igrački nastup jedne od dama sa dve bele zastave, a kraj koncerta publika je dočekala pevajući u glas i ponavljajuću „uzvike“ sa bendom.

Skoro dva sata odlične svirke, konstantnog „đuskanja“ u ritmu, i dobre energije... Bilo da ste jedva čekali koncert ili ste se tu našli „sasvim slučajno“, morali ste sa osmehom da izađete iz Doma omladine!

Veliki plus i najbolje ocene za „Arrested Development“!

Tekst: Ljiljana Zdravković

Foto: Andrijana Rmuš


Pogledajte još