Od Kupera zavisi da li sporazumi idu na ratifikaciju

0

PRIŠTINA, 12 juna 2011 (Beta) – Uloga Skupštine Kosova u dijalogu Prištine i Beograda zavisi od modaliteta procesa koje će odrediti Evropska unija, odnosno njen predstavnik Robert Kuper, piše u nedeljnom broju dnevnik "Koha Ditore".

PRIŠTINA, 12 juna 2011 (Beta) – Uloga Skupštine Kosova u dijalogu Prištine i Beograda zavisi od modaliteta procesa koje će odrediti Evropska unija, odnosno njen predstavnik Robert Kuper, piše u nedeljnom broju dnevnik “Koha Ditore”.

Šefica delegacije Kosova za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ostavila je kao otvorenu mogućnost da Skupština Kosova neće morati da ratifikuje sve sporazume do kojih se dodje u Briselu u razgovoru sa srpskom stranom.

Tahiri je najavila da će uloga Skupštine uglavnom zavisiti od modaliteta koje će odrediti posrednik EU Robert Kuper.

“Verujem da treba da sačekamo da Kuper predloži modalitete. Ako rezultati sporazuma budu obavezujući za obe strane, onda će biti u formi standarda. Ako Kuper predloži potpisane sporazume, potpisivaćemo ih, ako ih potpišemo, oni treba da se ratifikuju kao što to predvidja skupštinska rezolucija”, navela je Tahirijeva za Radio Slobodna Evropa, a prenosi “Koha Ditore”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.