Ne sme se ugroziti finansijska stabilnost zemlje

NIŠ, 13. juna 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedeljak u Nišu da se traga za načinom da predlog izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava ne ugrozi finansijsku stabilnost zemlje.

"Trenutno se traga za načinom da se eventualno bilo kakva manjkavost minimalizuje ili poništi i da se donese zakon koji neće ugroziti ni finansijsku stabilnost zemlje niti naše odnose sa MMF, a istovremeno obezbedi lokalnim samoupravama da upravljaju odredjenim finansijskim sredstvima koje će obezbediti boljitak za gradjane", rekao je Tadić novinarima u Nišu.

On je prisustvovao otvaranju fabrike Jura u Nišu zajedno sa bivšim ministrom ekonomije i liderom Ujedinjenih regiona Srbije Mladjanom Dinkićem koji su Skupštini Srbije dostavili predlog nekoliko zakona o decentralizaciji.

Predsednik Srbije je rekao da je o predloženim izmenama zakona razgovarao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i šeficom poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nadom Kolundžijom.

Komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije u Beogradu, Tadić je rekao da svako ima pravo da slobodno misli i izražava svoje stavove.

Pogledajte još