U2 odložili datum izlaska albuma

0

Iako od 2004, kada je izašao poslednji album "No Line on the Horizon", grupa U2 radi na najmanje tri paralelna projekta, kada će bilo koji od njih ugledati svetlost dana još uvek nije poznato

Bend je radio na projektu, koji nije klasična ploča već instrumentalna “meditativna” muzika, pod nazivom “Songs of Ascent”, koja je trebalo da izađe 2009. Zatim, U2 je najavio klupski album, na kome bi producenti bili Will.I.Am, David Guetta i RedOne. Ali, trenutno bend je najbliži ideji da će izdati standardni, 13. po redu album, na kome će sarađivati sa producentom Danger Mouseom (Gnarls Barkley, Broken Bells).

Što se tiče izlaska klupskog albuma, basista benda Adam Clayton misli da se to na kraju neće dogoditi. “Nisam siguran da je to nešto u čemu je U2 dobar. Mi jesmo elastičan bend, možemo da probamo različite stvari, ali na kraju krajeva, zna se u čemu smo dobri. To je ono što ljudi vole kod nas, a treba da radimo ono u čemu smo najbolji, pa mi se čini da je tome najbliže ono što smo snimili sa Danger Mouseom,” izjavio je Clayton.

Izvor: Guardian.co.uk

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.