Pobeda Ane Ivanović na startu Istborna

U drugom kolu Ivanović će imati neuporedivo teži zadatak, jer će joj protivnica biti Amerikanka Venus Vilijams, sa kojom se do sada sastajala sedam puta i zabeležila samo jednu pobedu.

Meč protiv Gerges reprezentativka Srbije nije počela dobro, jer joj je Nemica oduzela servis već u pvom gemu. Ana je, međutim, uzvratila već u drugom, da bi potom u trećem gemu ponovo dozvolila protivnici da napavi brejk.

Ana Ivanović je posle toga uspela da stabilizuje igru i da u velikoj meri smanji broj neiznuđenih grešaka. Konstantno je vršila pritisak na servis Nemice i konačno joj je drugi put oduzela servis u osmom gemu i izjednačila na 4:4.

Tada je Gerges počela da pravi greške u serijama i Ana je bez većih problema dobila naredna dva gema, a time i set u kome je Nemica napavila pet grešaka više, a imala je šest direktno osvojenih poena manje.

Drugi set je bio dosta "tvrđi". Ivanović je imala više prilika da napravi brejk, a jednu je konačno iskoristila u šetom gemu kada je povela 4:2. Do kraja meča Nemica više nije dobila priliku da se vrati i srpska teniserka je zasluženo stigla do treće pobede u četvrtom duelu protiv Julije Gerges.

Tako je Ivanović, nakon plasmana u polufinale Birmingema, stigla do četvrte pobede na travi u ovoj sezoni i neće biti bez šansi u duelu protiv Venus Vilijams, koja nije igrala od gren slem turnira u Melburnu.

Uslov da se ravnopravno nosi sa Amerikankom je da popravi procenat prvog servisa, koji joj je danas bio samo 46 odsto. Protiv Gerges je posle drugog sevisa osvajila 47 odsto poena, ali će taj procenat protiv Venus Vilijams sigurno biti manji, pa će za dobar rezultat protiv jedne od najboljih teniserki sveta u prethodnih deset godina prvi servis morati da pogađa češće nego danas.

Na turniru i Istbornu danas će mečeve prvog kola igrati Bojana Jovanovski i Janko Tipsarević. Protivnica Jovanovskoj biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, dok će se Tipsarević sastati sa Britancem Džejmsom Vardom, koji je prošle sedmice stigao do polufinala Kvinsa.

(FoNet)

Pogledajte još