Grubor: Titula obezbeđena 30 kola pre kraja!

"Ovo leto će biti uspešnije nego prošlo. Nemamo, međutim, vremena za odmor. Uskoro počinju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali trebalo bi da se naviknemo na to. Ovo je već treća sezona da letnja pauza ne traje dugo", rekao je Grubor na promociji Partizanovog dresa za narednu sezonu, održanoj na platou ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Partizan će se treći put uzastopno takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona. One će ovog leta za crno-bele početi u 3. kolu, 12. ili 13. jula.

Upitan kako da Partizan pomogne drugim klubovima na skupljanju poena na međunarodnoj sceni, Grubor je ocenio da "konkurencija treba sama sebi da pomogne rezultatima u Evropi".

Jedan od najiskusnijih u ekipi Partizana, Saša Ilić, rekao je da svi igrači "znaju šta ih čeka" u narednom periodu.

"Želimo da maksimalno spremni dočekamo početak sezone. Bitno je da ne bude povređenih igrača", kazao je Ilić koji će posle povlačenja Mladena Krstajića ponovo biti kapiten crno-belih.

Mladen Krstajić se na kraju prošle sezone povukao i postao sportski direktor Partizana, a Ilić je od 1998. do 2005. nosio kapitensku traku tog kluba.

Na pitanje Iliću da li bi mu prijalo da je titula prvaka Srbije obezbeđena ranije nego kolo pre kraja prvenstva, ubacio se generalni sekretar crno-belih Darko Grubor i šaljivo kazao da misli da je "titula obezbeđena 30 kola pre kraja".

On je time želeo da skrene pažnju na česte komentare u medijima da je fudbalsko prvenstvo Srbije neregularno.

Fudbaleri Partizana pripreme za narednu sezonu počeli su u ponedeljak, u društvu dvojice novih igrača - doskorašnjeg veziste BSK Borče Dejana Babića i bivšeg napadača Rada Vladimira Jovančića.

(Beta)

Pogledajte još