BOLEST JE UROĐENA: Nevena Blanuša progovorila o zdravstvenim problemima koje je u "Survivoru" krila

Nevena Blanuša prva je pobednica avanturističkog rijalitija "Survivor", a ženstvenu Zagrepčanku, inače magistra kineziologije i profesionalnu igračicu hokeja na travi, na tom putu nisu zaustavili ni nesnosni vremenski uslovi u Dominikanskoj Republici, ni fizički snažniji protivnik, ni zdravstveni problemi o kojima je prvi put javno progovorila za hrvatsku "Gloriju".

Neveni su, naime, pre sedam godina na početku utakmice popucali prednji ukršteni ligament i meniskus na desnom kolenu. Iako joj je trener savetovao da ne igra, ona je insistirala da nastavi i tako je uspela da izdrži skoro do kraja, trpeći užasnu bol. Od hokeja je morala da pauzira dve godine.

Ubrzo posle toga usledio je novi udarac – dijagnostikovano joj je suženje mokraćnog kanala, zbog čega nije mogla da polaže praktične ispite na Kineziološkom fakultetu.

- Bolest mi je bila urođena, ali sam za nju saznala tek na trećoj godini fakulteta, kada sam prilikom plivanja počela da dobijam infekcije. Prvo sam se lečila u bolnici, a onda sam operisana. Sada mi je ostao još jedan kamen u bubregu, ali naučila sam da živim s njim. Ne želim da kukam, jer sam u bolnici viđala ljude s mnogo većim problemima - ispričala je Nevena.

Izvor: Hellomagazin.rs/Gloria
Foto: newena18/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.