Ceca sa štitom i mačem!

Reč je o Svetlani Ceci Ražnatović koja je dobila za svoj 38. rođendan nesvakidašnji poklon.

Anonimni autor inspiraciju za svoj rad pronašao je upravo u čuvenoj francuskoj revolucionarki, koja je bila sinonim za hrabrost i neuništivost.

- Dani koji su pred folk pevačicom inspirisali su talentovanog slikara da Cecu prikaže kao srpsku heroinu sa mačem u ruci, koji simbolizuje borbu protiv zla. Kada je videla sliku ogromne veličine, Ceca se silno iznenadila i u prvi mah nije znala šta da kaže. Odmah je pozvala prisutne goste da im pokaže umetničko delo anonimnog obožavaoca. Gotovo svi prisutni bili su oduševljeni ovim portretom, a svako od njih je imao drugo objašnjenje za ovaj nesvakidašnji poklon iz kojeg se jasno vidi Cecin lik, koji podseća na istorijsku ličnost Jovanke Orleanke - piše "Alo", pozivajuči se na izjavu anonimnog sagovornika.

Ko je bila Jovanka Orleanka?

Jovanka Orleanka je simbol francuskog ustanka u borbi protiv Engleza u Stogodišnjem ratu. Na istorijsku scenu je stupila kao devojka od 16 godina, kojoj je kralj poverio vojsku od oko 800 ljudi. Heroina je naterala Engleze da obustave opsadu Orleana i 1429. godine ih potukla kod Patea. Godinu dana kasnije, Britanci su je zarobili i optužili za jeres. Osuđena je na smrt spaljivanjem na lomači, koja je podignuta u Ruanu 30. maja 1431. godine na Starom trgu. Iako je Orleanka živela samo 19 godina, uspela je da postane ideal, simbol i mit.

I pored najava da će zbog kućnog pritvora, koji je uskoro očekuje, organizovati ove godine skromnu žurku, Ceca je, kako se govori, na insistiranje svoje dece priredila zabavu na kojoj je ugostila prijatelje i kolege sa estrade.

Pored Cece, na zabavi su pevali i Viki Miljković, Seka Aleksić, Nikola Rokvić, Sanja Đorđević, Saša Kovačević. Među zvanicama bili su i Sandra Čoban, Vlada Stanojević i kreator Saša Vidić.

Ceci su rođendan čestitale i koleginice Sonja Đorđević i Seka Aleksić

(old_image)

Pogledajte još