Vučurević ostaje u pritvoru

BEOGRAD, 16. juna 2011. (Beta) – Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda o produženju pritvora za još dva meseca ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću čije izručenje traže Hrvatska i BiH, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u tom sudu.

Apelacioni sud je odbio žalbe branilaca Vučurevića na rešenje Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojim mu je produžen pritvor.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu iuzmedju Srbije i BIH, u Karakaju, na srpskoj strani, po poternici Hrvatske koja je zatražila njegovo izručenje zbog optužbi za granatiranje Dubrovnika, a izruženje je zatražila i BiH čiji je Vučurević državljanin.

On je krajem maja saslušan pred Odeljenjem za ratne zločine u vezi sa optužbama Hrvatske, nakon čega mu je pritvor produžen zbog, kako je ranije agenciji Beta njegov branilac Svetozar Vujačić, opasnosti od bekstva.

Krivično veće Odeljenja za ratne zločine treba da utvrdi da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Vučurevića Hrvatskoj ili BiH čiji je on državljanin.