Udovičić zadovoljan pred put u Firencu

"Zadovoljan sam dosadašnjim radom, prevashodno svešću igrača koji su pokazali inteligenciju i maksimalnim angažovanjem na treninzima uspeli da nadoknade nešto kasniji početak priprema od ostalih reprezentacija", kazao je Udovičić novinarima u Republičkom zavodu za sport, gde su se reprezentativci Srbije spremali za turnir u Italiji.

Udovičić će na završni turnir Svetske lige povesti 16 igrača, od 27 koliko ih je pozvao u nacionalni tim. Po pravilima, međutim, njih 15 ima pravo nastupa.

"Po dolasku u Firencu odlučiću ko će igrati, pošto imamo pravo na 15 igrača u rotaciji", rekao je on.

Selektor je dodao da će igrači koji ostanu u Beogradu redovno trenirati, a ekipi će se ponovo priključiti po povratku iz Italije.

On je ocenio da su na turniru "najnezgodnije u ovom trenutku" reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

"Italija je prošle godine pokazala da ide napred. Da nemaju velike ambicije ne bi ni organizovali završni turnir. Sigurno je da i oni veruju da mogu do zlatne medalje", dodao je Udovičić.

Golman Reprezentacije Srbije Slobodan Soro rekao da se dobro oporavlja od povrede i da očekuje da brani na završnom turniru Svetske lige.

"Intenzitet bola je manji i kako stvari stoje, moći ću da branim u Firenci", kazao je Soro.

On je poručio da će reprezentativci Srbije pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu prošle godine u Nišu i tako obezbede vizu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, čime bi "opuštenije" išli na Svetsko prvenstvo u Šangaju.

Selekcija koja osvoji zlato u Svetskoj ligi obezbediće direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine, dok će se ostale reprezentacije boriti za jedno od prva tri mesta na Svetskom prvenstvu u Šangaju, od 15. do 31. jula, kako bi se našle u Londonu.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić rekao je da će igrači pokušati da na oba naredna turnira osvoje zlatnu medalju.

"Poznato je da vaterpolo reprezentacija uvek daje maksimum. Tako je na svakom treningu i svakom takmičenju, a tako će biti i u Firenci i u Šangaju. Pokušaćemo da budemo prvi, a videćemo da li je to dovoljno", poručio je Gocić.

Njegov saigrač iz nacionalnog tima Andrija Prlainović dodao je da ekipi "neće nedostajati motivacija".

"Imali smo mali odmor posle naporne sezone, ali motivacija nam neće nedostajati. Želimo što pre da dođemo do vize za Olimpijske igre", istakao je Prlainović.

Selektor Udovičić i reprezentativci ocenili su kao "odlične" uslove Republičkog zavoda za sport, koji im je domaćin tokom priprema za predstojeće turnire.

Reprezentacija Srbije na završnom turniru Svetske lige takmičiće se u Grupi A, zajedno sa SAD, Kinom i Italijom.

U Grupi B nalaze se Australija, Crna Gora, Kanada i Hrvatska.

Spisak reprezentacije Srbije za završni turnir Svetske lige u Firenci: Slobodan Soro, Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Boris Vapenski, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Miloš Ćuk i Marko Petković.

BEOGRAD, 16. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još