Otvoreno Evropsko prvenstvo na Adi Ciganliji

0

Svečanom ceremonijom na beogradskoj Adi Ciganliji, otvoreno je seniorsko Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu, koje će trajati do 19. juna.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković istakla je da je ovo prilika da se spoji prijateljstvo i kajak, kao i da se sportistima pruže maksimalni uslovi za ostvarenje rezultata.

“Ovo je prilika i da se Republika Srbija, grad Beograd i svi koji učestvuju u organizaciji ovog takmičenja, na čelu s Kajakaškim savezom Srbije, pokažu kao dobri domaćini“, rekla je Samardžić Markovićeva.

Ona je dodala da veruje da će ambicija takmičara za najveće sportske domete upravo na ovom šampionatu dobiti punu potvrdu I poželela svim učesnicima uspeh i sreću.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović poželeo je dobrodošlicu takmičarima i zahvalio Evropskoj kajakaškoj asocijaciji na ukazanom poverenju.

“Ovo prvenstvo doprineće omasovljenju kajakaškog sporta u Srbiji. Zahvaljujem ministarstvu omladine i sporta kao i gradskoj vladi na pruženoj materijalnoj i stručnoj pomoći u organizaciji“, rekao je Nišović.

Na Evropskom prvenstvu učestvovaće oko 650 takmičara.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.