Ivanov pojačao odbranu Partizana

Ruska Alanija prihvatila je ponudu crno-belih i za (nezvanično) obeštećenje od 650.000 evra, godinu i po pre kraja ugovora, pustila nekadašnjeg levog centralnog defanzivca Pirina, sofijske CSKA i Lokomotive iz Plovdiva, inače A reprezentativca naših suseda i nesuđeno zimsko pojačanje Crvene zvezde, pa je Ivan Ivanov juče popodne u Beogradu sa sportskim direktorom "parnog valjka“ Mladenom Krstajićem samo potvrdio već dogovorene detalje trogodišnje saradnje s klubom iz Humske, a danas će sve to staviti na papir.


- Imao sam nekoliko opcija u ovom prelaznom roku, ali sam se odlučio za Partizan, jer je veliki klub s velikim ambicijama. Nadam se ću i ja naredne godine s novim saigračima stajati na ovom mestu i slaviti petu titulu u nizu - poželeo je dobro raspoloženi Bugarin na sinoćnoj gala proslavi uspeha svog novog kluba u prošloj sezoni, posle upoznavanja s ekipom i stručnim štabom Partizana.

Dolazak Ivanova "aminovao" je i Lotar Mateus, nemački trener s kojim je Partizan 2003. godine prvi put ušao u Ligu šampiona.

- I selektor moje reprezentacije rekao mi je sam izabrao pravu sredinu - otkrio je najnoviji novajlija u redovima našeg predstavnika u novim kvalifikacijama za LŠ, koji bi trebalo da zameni sveže penzionisanog Krstajića.

- Trudiću se da budem na njegovom nivou, ali znam da je to teško. Njegov odlazak je nenadoknadiv - smatra novopečeni defanzivac Partizana.

Sportski direktor crno-belih Mladen Krstajić dobro se namučio da dovede ovog fudbalera, ali mu nije obećao sigurno mesto startera u novoj sezoni.

- Drago mi je što smo doveli igrača takvog kalibra, ali ni njemu nije zagarantovano mesto u timu. Moraće da se bori za njega. Kao i svi - strogo je Ivanovu poručio Krstajić, komandant Partizanove odbrane poslednje dve godine, koji se pre nekoliko nedelja s terena preselio u kancelariju.

Ovo nije kraj štoperskim pojačanjima. Partizan pregovara i s menadžerskom agencijom Brazilca Gabrijela Leandra (do ovog leta štopera Rapida iz Bukurešta) i ruskim Tomom, oko kupovine Đorđa Jokića, s tim što je u ovom trenutku realniji transfer Južnoamerikanca.

U međuvremenu, Humsku bi, posle četiri osvojene titule, mogao da napusti Marko Jovanović, jer Partizanovo "dete“ već neko vreme nije prva opcija trenera. Na meti je Dinama iz Minska, a zbog suspenzije ne može da igra narednih šest meseci u Srbiji.

Sve je izvesniji i odlazak supertalentovanog centralnog defanzivca našeg prvaka i crnogorske selekcije Stefana Savića, za kojeg crno-beli traže 10 miliona evra, kojima bi pokrili najveći deo letnjeg "pazara“.

Izvor: www.danas.rs

Pogledajte još