Vimbldon: Nedodirljivi Rafa, Novak, Rodžer i Endi

Legendarni Bjern Borg tvrdi da tenis uživa u novom “zlatnom dobu”. Zato, petostruki osvajač Vimbldona tvrdi da je predstojeći gren slem na travi uzbudljiviji nego ikada, jer smatra da će vodeći kvartet ATP liste da se susretne u polufinalima.

Iako je vlasnik 11 gren slem titula imao velike rivale kao što su Džon Mekinro i Džimi Konors, tvrdi da tada nije bilo ovako talantovanih igrača.

- Imali smo sjajna rivalstva nekada i ljudi u tenisu su bili različitih karaktera. Danas je ”beli sport” mnogo drugačiji. Udaraju lopticu mnogo jače, takmičenja su teža... I prvi put ima četvorica tenisera u vrhu - Nadal, Đoković, Federer i Marej. Ako se osvrnete na prošlost, toga nikada ranije nije bilo. Zato smatram da će Vimbldon biti najzanimljiviji do sada - tvrdi Borg. - Svi su zdravi, niko nije povređen i u vrhuskoj su formi. Bilo bi sjajno da u Londonu gledamo reprizu polufinala iz Pariza. Nikog drugog ne vidim kao mogućeg osvajača Vimbldona.

Šveđanin svoju igru i fizičke i psihiče osobine poredi sa Nadalovim.

- Nadal mi je najsličniji, ali siguran sam da ni on, ni bilo koji drugi teniser ne bi mogao da igra mojim drvenim reketom. Ali, ako treba da izdvojim jednog igrača koji će da podigne trofej u Londonu, bio bi to Federer, jer je tako dobar na travi. Marej bi isto mogao da postigne to, jer je mnogo sazreo. Izgubio je u tri finala, ali i Ivan Lendl je. Škot je naučio dosta u poslednjih šest meseci i nikada nije bio spremniji za Vimbldon.

Sadašnji teniseri se razlikuju od bivših po mnogo mirnijem životu, jer ne izlaze kao što su to radile njihove starije kolege.

- Ni mi nismo izlazili kada smo igrali Vimbldon. Igrao sam šest finala na ovom gren slemu i nikada nisam išao na žurku tokom nedelje pred te mečeve. Bili smo fokusirani i posvećeni tenisu. Bilo je dana tokom godine, kada smo mogli da damo sebi oduška, ali smo ostatak sezone bili podjednako ozbiljni kao danšnji teniseri.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još