Ratel ukinuo diskriminaciju mreža

BEOGRAD, 17. juna 2011. (Beta) - Telekomunikaciona kompanija Telenor Srbija ocenila je u petak da je Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) regulisanjem veleprodajnih cena poziva iz mreže u mrežu obezbedila poštovanje načela nediskriminacije.

"Nova cena terminacije poziva u fiksnu mrežu važi jednako za sve pozive koji dolaze iz fiksne i mobilne mreže i za sve operatore", rekao je agenciji Beta izvršni direktor Koporativnih poslova Telenora Goran Vasić.

Prema njegovim rečima, veoma je važno to što su ovog puta cene zasnovane na troškovnom modelu, čime se izbegava proizvoljnost i postupa po tržišnim načelima.

"Što se samih nominalnih iznosa tiče, cene terminacija (veleprodajna cena poziva) u fiksnu mrežu i dalje su nesto više nego u regionu, ali nazire se trend izjednačavanja", rekao je Vasić.

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) donela je 16. juna rešenje prema kojem se Telekomu Srbije nalaže da cene interkonekcije, odnosno veleprodajne cene poziva iz mreže u mrežu snizi za oko 53 odsto.

Pogledajte još