BJUTI SAVETI: Kako do zdravih i hidriranih usana?

Usne su jedan od najupečatljivijih delova lica svake osobe, izazivaju veliku privlačnost. Isto tako, sa prestankom obavezne upotrebe maske za zaštitu od koronavirusa, ponovo su protagonisti na sredini lica.

One, poput kože lica i tela, zaslužuju posebnu negu kako bi bile hidrirane, zdrave i odgovarajućeg volumena. I još više u vreme kada je jedan od glavnih trendova ubrizgavanje supstanci koje čine da izgledaju još veće.

Za njih postoji veliki izbor proizvoda, poput ruževa, balzama, sjajeva, pa čak i pilinga namenjenih isključivo koži usana. A ovo su neki od resursa koji se ne smeju propustiti kada je u pitanju isticanje usana na najbolji način.

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da hladnoća, zagađenje i drugi faktori ne utiču na izgled vaših usana i, naprotiv, da ih istaknete tako da budu u centru pažnje gde god da krenete.

Kako da usne izgledaju zdravo i hidrirano?

Nekoliko namirnica može da se koristi za dubinsko vlaženje usana, a osim što će ih ostaviti mekim i lepim, mogu se koristiti i za "lečenje" i uživanje u nekima od njih. Među njima je med, krastavac, aloe vera, avokado, maslinovo ulje ili mešavina nekoliko njih.

Takođe, još jedna od tehnika koja ne može izostati u rutini je periodični piling, ali on ne može biti mnogo konstantan jer bi izazvao suprotan efekat, ali je neophodno ukloniti mrtve ćelije i obnoviti kožu. Na ovaj način će usne takođe izgledati punije i biće upadljivije boje.

Istina je da uvek treba da vodite računa o tom području, tako da morate biti veoma oprezni da ne povredite kožu, koja može biti pomalo delikatna. Ovo možete obezbediti traženjem pilinga koji nije previše jak i čije granule nisu velike.

Druga opcija je masaža vrhovima prstiju. Malim dodirima i kružnim pokretima, kako na gornjoj, tako i na donjoj usni, možete aktivirati cirkulaciju i učiniti da izgledaju zdravije.

Hidratacija mora biti učestala, a sami sebi morate pomoći iz onoga što je prethodno navedeno u članku. Odnosno, pravite maske sa ovim namirnicama i piling najmanje dva puta mesečno.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još