“Novi Sad za početnike” - Održana tematska tura "Ljubavna istorija Novog Sada"

Centar za lokalnu demokratiju uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i medijsku podršku Kompanije Color Media Communications ponovo realizuje projekat “Novi Sad za početnike”.

Tema današnje ture bila je "Ljubavna istorija Novog Sada".

Pozivamo Novosađane, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada da se, ukoliko već nisu, prijave za besplatan obilazak grada i okoline.

Naredne ture koje organizujemo su:

- 25.6. – “Tajne Petrovaradinske tvrđave”, vođena tura na Petrovaradinskoj tvrđavi. Okupljanje u 11 časova kod glavnog ulaza u Vojnu bolnicu “Gradić”.
Teme vođene ture: “Gradić” i interesantan život njegovih stanovnika; Petrovaradinska tvrđava – izgradnja i sistemi odbrane
- 2.7. – “Novosadske kafane i poslastičarnice”, okupljanje u 11 časova na Trgu slobode.

Tema vođene ture: Kafane kao nekadašnji centri političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mesta za zabavu i dokolicu. Poslastičarnice kao slatka strana Novog Sada.

Sve tematske ture traju po sat vremena, a publiku će kroz zanimljivu istoriju Novog Sada upoznati turistički vodič Biljana Milošević.

Prijavljivanje zainteresovanih je na mejl maja.guzijan.cpg@gmail.com, a u prijavi je pored imena i prezimena potrebno naglasiti za koju turu se prijavljujete.

Pogledajte još