Šta zvezde žele?

Džamirokvaj ne želi neonke u bekstejdžu, sa sobom vodi i svitu od preko 20 ljudi, jede samo “beluga” kavijar i pije šampanjac. “Arcade Fire” bi masažu pre nastupa, a đakonije koje će im se dopremiti iz inostranstva mogu da jedu samo srebrnim escajgom. Ovako ukratko izgleda spisak zahteva učesnika muzičkog festivala “Egzit”, koji će ovog jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali samo ukratko, jer detaljniji opis svih njihovih prohteva upućenih organizatorima tek sledi.

Džej Kej, odnosno Džamirokvaj, ove godine dolazi u Novi Sad, kao najveća zvezda festivala, a u skladu s tim idu i zvezdani zahtevi, želje i zamisli poznatog muzičara i njegove pratnje.

Međutim, zahtevi Džamirokvaja nisu ništa u poređenju sa onim koji su pristigli od kanadskog benda "Arcade Fire". Bend je zahtevao maserku koja će doći direktno na tvrđavu, a u skladu s tim u bekstejdžu treba da im se obezbedi posebna soba za masažu.

Kako su velike pristalice zaštite životne sredine, insistiraju da u bekstejdžu sve treba da im bude posluženo na biorazgradivom posuđu, uz izričitu zabranu korišćenja stiropora. Međutim, i tu ima izuzetaka te tako za večeru zahtevaju da im hrana bude poslužena iz porcelanskog posuđa, dok pribor mora biti od srebra.

Na organizatorima je samo da obezbede sveže namirnice koje nisu ni dostupne u ovom delu sveta. Na samoj sceni im se mora obezbediti 84 peškira, a pušenje u njihovoj okolini strogo je zabranjeno pre i za vreme njihovog nastupa.

Kapriciozni di-džej
Jedan od najzanimljivijih zahteva organizatorima je prosledio Stiv Aoki, di-džej koji nastupa na "Dens areni", koji je tražio i tortu, na kojoj treba da bude ispisano "Autoerotique: Turn up the volume".

Potpuna suprotnost stranim zvezdama je domaći bend "Svi na pod" koji ove godine nastupa na "Fjužn bini", a koji je u odeljku za gostoprimstvo napomenuo: "Svi na pod" nemaju velike i posebne zahteve, a cene svako dobro gostoprimstvo.

Pogledajte još