Dogovorena reorganizacija Nibens grupe

BEOGRAD, 17. juna 2011. (Beta) - Predstavnici banaka, najvećih poverilaca preduzeća iz Nibens grupe, postigli su dogovor o finansijskom i operativnom restrukturiranju te grupacije putarskih preduzeća, saopštila je u petak Agencija za privatizaciju Srbije.

Detaljne analize pokazale su da je sistem putarskih preduzeća dospeo u probleme i prezaduženost zbog lošeg gazdovanja i neodgovarajućeg finansijskog poslovanja, ali da poseduje potencijal za profitabilno poslovanje i vraćanje dugova.

Dogovor, u čijem je postizanju aktivno učestvovala Agencija za privatizaciju, podrazumeva i stvaranje uslova za deblokade računa i postavljanje novog profesionalnog menadžmenta čiji je osnovni zadatak održavanje proizvodnje i konsolidacija poslovanja svih preduzeća, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će istovremeno početi pripreme za sveobuhvatnu reorganizaciju grupe, uz podršku svih poverilaca, koja bi trebalo da omogući održiv nastavak poslovanja na duži rok.

Dogovorom nije obuhvaćena Fabrika maziva iz Kruševca, koje se ne bavi izgradnjom puteva. Procenjeno je FAM preduzeće koje uspešno posluje i koje je moguće uspešno privatizovati.

Pogledajte još