Srpski fudbal je katastrofalan

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica, potpredsednik tog udruženja Nikola Jolović i generalni sekretar Mirko Lekić rekli su novinarima u Beogradu da je fudbalsko prvenstvo "neregularno", a kao jednog od glavnih krivaca imenovali su disciplinskog sudiju FSS-a Slobodana Pajovića.

"Srbija je na crnoj listi kao zemlja sa najviše arbitražnih sporova na svetu
", rekao je Poledica.

On je dodao da je fudbalsko prvenstvo neregularno, a kao dokaz je naveo to da pojedini klubovi igraju zvanične utakmice, iako su pod suspenzijom.

"Mislim da je slučaj Zemuna jedinstven u svetu. Taj klub već pet godina igra pod suspenzijom. Bivši fudbaler Zoran Ljubinković podneo je tužbu protiv Zemuna, a Arbitražna komisija FSS-a donela odluku da se izvrši 'medjusobno prebijanje dugova'
", kazao je Poledica.

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" pokazao je novinarima dokumenta po kojima je sporna suspenzija fudbalskih klubova Banat, Dinama iz Vranja, Novog Pazara i Borca iz Čačka.

"Neverovatno je da klubovi budu suspendovani, a da se regularno takmiče. Sve te odluke doneo je Slobodan Pajović", dodao je Poledica.

On je ocenio da je to "dokaz da ima puno korupcije" i da je "voz skrenuo iz koloseka zbog nečijih ličnih interesa".

Poledica je kazao da se Sindikat profesionalnih fudbalera zalaže za osnivanje Arbitražnog suda, jer trenutno sve funkcioniše po sistemu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

Prema podacima iz FSS-a, kako je preneo Poledica, jedino Partizan i Rad nemaju dugovanja prema igračima.

Predstavnici Sindikata "Nezavisnost" kazali su da su putem medija upoznati za zahtevom predsednika Crvene zvezde da se izvrše promene u FSS-u i smeni njegov predsednik Tomislav Karadžić, ali je dodao da oni nisu tu da bi se "bavili politikom klubova".

"Mi smo servis igrača i njima želimo da obezbedimo najbolje uslove. Ako Tomislav Karadžić želi isto, mi ćemo ga podržati. Poslao sam mu preko deset pisama i ne može da kaže da nije upoznat s problemima. FSS sigurno ima znanje, ali je pokazao da nema volju da se neke stvari promene", ocenio je Poledica.

(Beta)

Pogledajte još