Otvoren Festival Cinema City u Novom Sadu

0

Poljska rediteljka Doroti Kedježavska otvorila je u subotu u Novom Sadu Četvrti međunarodni filmski festival Cinema City na kojem je glumcu Velimiru – Bati Živojinoviću uručeno priznanje za doprinos domaćem filmu.

Festival Cinema City u Novi Sad donosi čak 150 naslova, od blokbastera do bisera nezavisnog filma. Filmovi će do 25. juna biti prikazivani na otvorenom (Dunavski park i Katolička porta), ali i u bioskopu “Arena Cineplex“ i u dvorani novootvorenog Kulturnog centra Novog Sada.

U okviru selekcije “Nacionalna klasa” tokom festivala biće prikazano 11 filmova domaćih autora, od čega četiri premijerno.

Premijeru će imati novi film kultnog domaćeg reditelja Miloša Radivojevića, autobiografsko ostvarenje “Kako su me ukrali Nemci“, s Jelenom Đokić, Daglasom Hensholom i Svetozarem Cvetkovićem u glavnim ulogama.

Osim ovog filma, publika će moći da vidi film “Ako zrno ne umre“ reditelja Siniše Dragina, kao i još jednu premijeru, intrigantno debitantsko ostvarenje rediteljke Andrijane Stojković “The Box“.

Za one koje zanima kako razmišlja najnovija generacija domaćih filmadžija, tu je premijera omnibus filma
“Oktobar“, diplomsko ostvarenje sedmoro reditelja Fakulteta dramskih umetnosti.

Blic/Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.