Djoković nikad spremniji za Vimbldon

LONDON, 19. juna 2011. (Beta-AFP) - Teniser Srbije Novak Djoković je rekao da se brzo oporavio od poraza od Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa i da je pun samopouzdanja dva dana uoči turnira u Vimbldonu.

"Jasno je da je to bio važan meč, da je bio veliki ulog, ali sa druge strane mreže bio je neko ko je igrao bolje od mene. Zbog toga mi nije trebalo mnogo vremena da se oporavim. Nisam igrao toliko dobro koliko sam mogao, ali sam ipak dobro igrao. On je jednostavno bio bolji", rekao je Djoković u subotu koji do tada nije izgubio ni jedan meč u 2011. godini.

On je dodao da je šteta što se poraz dogodio u tom trenutku, ali da je to je sport, kao i da je gubio i ranije i zna šta to znači.

Djoković smatra da je dobro što je odlučio da ne učestvuje u nekom pripremnom turniru pre Vimbldona. "Osećam se dobro fizički i psihički. Zahvaljujući poslednjih šest meseci, koji su bili najbolji u mojoj karijeri, nikada nisam bio bolje pripremljen za Vimbldon. To mi je dalo mnogo samopouzdanja", rekao je drugi teniser sveta, koji je pobedio u 41 uzastopnih mečeva.

Djoković, ipak, kao favorite za pobednike u Vimbldonu vidi Rodžera Federera i Rafaela Nadala. "Mislim da još možemo da ih stavimo ispred svih u Vimbldonu zbog pobeda koje su imali na travi poslednjih godina", rekao je Djoković.

Pogledajte još