Rukometaši očekuju plasman u drugi krug

BEOGRAD, 19. juna 2011. (Beta) - Selektor juniorske reprezentacije Srbije u rukometu Igor Butulija rekao je novinarima u Beogradu da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Grčkoj očekuje plasman u drugi krug.

"Ambicije su nam da prodjemo grupu, a ako to uspemo dosta stvari može da se 'otvori'. Mislim da ova generacija igrača može da napravi dobar rezultat na Svetskom prvenstu i ako budu fokusirani tokom priprema možemo da se nadamo i borbi za medalju", rekao je Butulija u subotu.

Juniorsko prvenstvo sveta održaće se u Grčkoj od 17. do 31 jula. Srbija će se takmičiti u grupi sa Norveškom, Tunisom i Francuskom.

"Dobili smo najtežu grupu, ali nećemo razmišljati u tom pravcu. Verujem u ove momke i da mogu da naprave dobar rezultat. Na kraju ćemo videti gde smo", kazao je Butulija.

Butulija je izrazio zabrinutost zbog toga što neki igrači ne igraju dovoljno u svojim klubovima. "Neverovatno je da biseri kao što su Savo Mešter i Ivan Dimitrijević ne igraju u Partizanu koliko bi trebalo. Šta je poenta ako ne forsiramo naše bisere? Pokušaćemo to da promenimo i iz svakog igrača izvučemo maksimum", poručio je Butulija.

Pogledajte još