Akademski program Sinema Youth

0

Akademski program "Cinema Youth", namenjen mladim autorima, koji obuhvata radionice, razgovore i diskusije, biće otvoren u ponedeljak u bašti bioskopa Arena Sinepleks, u okviru kampanje "Cinema Now" Festivala Sinema siti u Novom Sadu.

Potparol festivala Mina Padežanin rekla je agenciji Beta da “Sinema jut” predstavlja platformu za razvoj budućih autora i deo je kampanje “Cinema now” koju će ove godine obeležiti mladi, kreativni ljudi, prisutni u različitim programskim celinama.

Prema njenim rečima, festivalsku kampanju “Cinema now” ove godine čine i programske celine “Up to 10.000 bucks” i “Hungry Days”.

“”Cinema now' je programski prostor za mlade, talentovane i uspešne filmske autore. Čine ga naši reditelji, glumci, snimatelji i producenti. Predstavljajući njihove filmove, 'Cinema now' će publiku bliže upoznati s delom savremenog domaćeg filma koji čini talas nove snage filmskih autora”, rekla je Mina Padežanin.

U okviru tog programa će u ponedeljak biti održan razgovor na temu “Život i smrt filmske kritike”, u kojem će učestvovati američki filmski kritičar Džerald Peri, reditelj Srdjan Karanović i filmska kritičarka Dubravka Lakić, a nakon toga će biti predstavljena poljska rediteljka Dorota Kedježevska.

Na Festivali Sinema siti u Novom Sadu, do 25. juna biće prikazano 150 filmova u petnaestak programskih selekcija.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.