Usvajanjem zakona do kandidature

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta) - Neusvajanje zakona o javnoj svojini i restituciji može dovesti u pitanje dobijanje statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji (EU), rekla je u nedelju predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović.

Ona je u intervjuu za dnevni list "Blic" od ponedeljka kazala da će dobijanje statusa Srbije za članstvo u EU biti realno ukoliko budu ispunjeni svi neophodni zahtevi i najavila da će zato poslanici ovo leto provesti radno.

Djukić Dejanović je kazala da je planirano da do 1. oktobra budu održane još "dve ili tri sednice" parlamenta i odgovorila na pitanje da li će poslanici Socijalističke partije Srbije, čiji je i ona član, podržati predlog izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Predsednica parlamenta je kazala da je usvajanje Zakona o restituciji do jeseni "pitanje za vladu", da zna da je razmatrano nekoliko verzija tog zakona i da je očito da vlada o tome nema konačan stav.

"Mi imamo najavu da ćemo predlog tog zakona dobiti i očekujem da će to biti tokom letnjih meseci", navela je Djukić Dejanović.

m

Pogledajte još