Partizan "ukrao" Zvezdi Pačeka!

Novi napadač Crvene zvezde dolazi iz Južne Amerike, ali to neće biti Eduardo Fereira Pačeko, koji je na dobrom putu da potpiše ugovor za Partizan!

Menadžerska agencija koja zastupa centarfora brazilskog drugoligaša Sao Kaetana pregovara s crno-belima i blizu je dogovora, a objašnjenje preokreta u "slučaju Eduardo“ dao je Dejan Rambo Petković.

Zvezdin čovek za brazilsko tržište lično je savetovao sportskog direktora Ivana Adžića da i ne pokušava da angažuje 24-godišnjeg fudbalera jer smatra da je njegova cena od dva miliona evra previsoka spram onog što može da donese ekipi.

- Eduardo Pačeko je dobar igrač, ali ne vredi onoliko koliko Sao Kaetano traži za njega. Informacija da je Crvena zvezda je pregovarala oko njegovog transfera nije tačna, već se intenzivno radi na dovođenju drugog napadača - rekao je Petković.


Fejsa u Olimpijakosu

Partizan definitivno ostaje bez Ljubomira Fejse. Vezista crno-belih bi u ponedeljak trebalo da otputuje na lekarske preglede i potpis ugovora sa Olimpijakosom, ali sve prepreke za transfer su preskočene. Dogovorili su se crno-beli i crveno-beli, Fejsa je takođe zadovoljan uslovima koji su mu ponuđeni, tako da je preostalo još da lekari kluba iz Pireja daju „zeleno svetlo“ i da se potpiše ugovor. Prema nezvaničnim informacijama, visina transfera je između dva i po i tri miliona evra, što je duplo manje nego što je pre godinu i po dana bila ponuda za Fejsu iz Italije, ali je godina dana ne igranja zbog povrede kolena prepolovila njegovu cenu. Inače, u Partizan je došao u leto 2008. godine, crno-beli su ga od Hajduka iz Kule kupili za 1,2 miliona evra.

Tokom narednih nekoliko dana treba očekivati da crveno-beli postignu dogovor s napadačem čije ime se zasada dobro čuva od javnosti, a istovremeno bi Eduardo trebalo da stigne u Humsku.

Zvanična ponuda Sao Kaetanu je poslata, ali o ovoj temi u Partizanu u nedelju nisu želeli da govore. Ipak, nije tajna da prvak Srbije traži golgetera, te da je ponuda otišla i Inčonu za Korejca Ju Bjung Soa.

Iako prelazni rok u Srbiji počinje tek u ponedeljak, atmosfera je već usijana. Pominjanje istog fudbalera u vezi s oba srpska velikana se ponavlja, s tim što ovog puta iz Zvezde stiže uveravanje da se od Eduarda odustalo još u ranoj fazi pregovora.

S druge strane, u Partizanu ne žele da potvrde konkretne korake koje su preduzeli u nameri da ovog igrača dovedu u Humsku.

Sve bi trebalo da bude jasno do srede, a ko je imao bolju procenu, pokazaće se na terenu i novoj sezoni koja počinje 13. avgusta.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još