Četiri fabrike autodelova u Kragujevcu

0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je u ponedeljak da će do decembra biti izgrađene proizvodne hale četiri Fijatova dobavljača u industrijskoj zoni Grošnica u Kragujevcu, u kojima će biti zaposleno oko 1.000 radnika.

Ćirić je prilikom obilaska početka radova na gradnji hala Fijatovih dobavljača na mestu bivše kasarne Grošanica kazao da je vrednost te investicije 100 miliona evra.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će sa lokalnom samoupravom do kraja godine ispuniti svoje obaveze i izgraditi lokalne saobraćajnice do fabrika i tri mosta.

“Sve se odvija po planu, nema kašnjenja
“, kazao je on i dodao da će pored četiri fabrike delova u parku komponentaša Grošanica i tri pored fabrike Fijat automobili Srbija, koje su direktno vezane za Fijat, veći broj komapanija u Šapcu, Nišu i drugim gradovima biti angažovane kao podizvođači ili će praviti neke manje delove.

“To je dokaz da je autoindustrija i industrija autmobilskih delova u Srbiji živi drugu mladost”, kazao je Ćirić i najavio početak pune serijske proizvodnje novih modela automobile u fabrici Fijat automobili Srbija u martu ili aprilu 2012. godine.

KRAGUJEVAC, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.