Dopuna istrage protiv Šarića za šverc droge

0

Krivično vanraspravno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zatražilo je dopunu istrage i otklanjanje nedostataka u optužnici protiv Darka Šarića koji se tereti za šverc droge iz Latinske Amerike, saopštila je u ponedeljak advokatska kancelarija Tomanović.

Prema navodima u saopštenju dostavljenom agenciji Beta, Krivično vanraspravno veće usvojilo je prigovor Šarićevih branilaca advokatskog tima Zdenka Tomanovića i vratilo optužnicu Tužilaštvu za organizovani kriminal, zahtevajući dopunu istrage i otklanjanje nedostataka.

Darko Šarić je u bekstvu i njemu se pred Specijalnim sudom u odsustvu sudi kao organizatoru grupe koja je švercovala dve i po tone kokaina iz Južne Amerike. Pred Specijalnim sudom protiv Darka Šarića vodi se i postupak za pranje novca stečenog trgovinom droge.

Specijalno tužilaštvo podiglo je u martu 2011. novu optužnicu protiv Darka Šarića zbog trgovine 1,1 tonom kokaina koji je zaplenila brazilska policija 2008. godine. Optuženi su i Gorana Soković i Željko Vujanović, a oni su sa Šarićem označeni kao organizatori kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike.

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.