Telekom Austrija se nada nastavku pregovora u Srbiji

0

Telekom Austrija koji je promenio ime u A1, i dalje je zainteresovan za kupovinu dela Telekoma Srbija i nada se nastavku pregovora sa Vladom.

Kako piše austrijski privredni list “Virtšaftsblat” (Wirtsćaftsblatt), “A1 se nada da će se procedura nastaviti posle parlamentarnih izbora (u Srbiji) koji će se verovatno održati 2012. godine”.

U tekstu se navodi da je, “i posle službenog prekida pregovora, šef A1 Hanes Ametsrajter (Hannes Ametsreiter) sa svojim savetnicima pokušavao da Vladu Srbije uveri u kvalitet date ponude”.

“A 1 sada nestrpljivo isčekuje izbore u Srbiji. U slučaju prevremenih izbora mogao bi vrlo brzo da bude okrenut drugi list i da dodje do novog raspisivanja tendera, kažu obavešteni krugovi. Ove godine bi u Srbiji mogli prevremeno da budu održani kako parlamentarni, tako i predsednički izbori”
, piše austrijski list.

Dodaje se da je “predsednik (Srbije Boris) Tadić, nekadašnji ministar telekomunikacija, do 2013. službeno na funkciji i zastupa jasnu pro-EU politiku” te da su “izgledi da će A 1 ipak sklopiti posao u Srbiji ukoliko on bude ponovo izabran, sasvim dobri”.

BERLIN/BEČ, 20. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.