Svift er obustavio sve letove

Na sajtu Svif era www.flyswiftair.com, kompanija je najavila da će u ponedeljak dostaviti unapredjenje priručnike američkim vazduhoplovnim vlastima, odnosno agenciji FAA (Federal Aviation Administration), kako bi ispunila sve bezbednosne i formalne uslove za obavljanje letova.

Svif er će nastaviti internu reviziju i nada se da će odgovoriti na sva pitanja koje je pokrenula FAA, iako je ta agencije ranije odobrila priručnike za obuku, navodi se u saopštenju.

Na sajtu kompanije i na sajtu FAA (www.faa.gov) ne navode se detalji o propustu, zbog kojeg su obustavljeni letovi Svift era.

Kompanija Er plus (Air plus) organizator letova od Beograda do Čikaga je u saopštenju na sajtu www.flyairplus.com navela da je danas počela da vraća novac putnicima za otkazane lekove.

Kako su objavili američki mediji, prvi let Čikago-Beograd, sa čikaškog aerodroma Rokford, otkazan u petak, 17. juna, oko 21.00 po lokalnom vremenu, nekoliko minuta pre poletanja. Prvobitna informacije bile je da je FAA prizemljila sve letove Svift era.

BEOGRAD, 20. juna 2011. (Beta)