Zvezda počinje pripreme

"Očekivanja u Crvenoj zvezdi su uvek velika. Igrači neće dobiti premije ako budu drugi u prvenstvu, bez obzira što je to predviđeno klupskim pravilnikom. Drugo mesto moraju da izbrišu iz glave", rekao je Lukić novinarima na okupljanju Zvezdinih prvotimaca za pripreme pred novu sezonu.

On je dodao da je rezultat na evropskoj sceni jednako važan za crveno-bele.

"Dobar rezultat u Evropi je jednako važan kao i domaće prvenstvo. Igrači moraju da znaju da u Crvenoj zvezdi uvek postoji imperative pobede. Moraju da budu svesni toga", kazao je Lukić.

Trener beogradskog kluba Robert Prosinečki rekao je da ekipa u narednoj sezoni želi da napravi pomak u odnosu na prošli šampionat.

"Navijačima mogu da obećam da ćemo pokušati da budemo prvi u Super ligi i da ćemo pokušati da uđemo u grupnu fazu Lige Evropa. Za to nam je potrebna i sreća prilikom žreba", kazao je Prosinečki.

Predsednik i trener Zvezde ocenili su da je u letnjem prelaznom roku klub doveo igrače koje je želeo.

Na Marakanu su nedavno došli Miloš Dimitrijević iz Rada i Vinicijus Pašeko iz brazilskog Flamenga.

"Šta smo hteli da dovedemo, doveli smo. Postoji još nekoliko mogućnosti, ali videćemo šta će biti od toga", rekao je Lukić.

On je dodao da je Pavle Ninkov jedini igrač Zvezde koji je ovog leta dobio konkretnu ponudu da napusti klub.

Ninkov je u pregovorima sa francuskim Tuluzom i narednih dana biće poznato da li će napustiti Marakanu.

Na današnjoj prozivci treneru Robertu Prosinečkom javilo se 29 igrača. Nešto duže odsustvo dobili su Borha, Pašeko i Kadu, koji bi danas trebalo da doputuju u Beograd, dok su Li Adi i Aval Isah još u Gani zbog obaveza prema Olimpijskoj reprezentaciji te zemlje.

Priliku da treniraju sa prvim timom Prosinečki je pružio trojici tinejdžera - Filipu Jankoviću, Filipu Stojkoviću i Goranu Čaušiću.

"Oni su veliki talenti i pripreme s prvim timom su im neka vrsta nagrade za dobar rad. Ako budu zaslužili, sigurno će dobiti šansu i da igraju. Ovo je dobar put da Zvezda oformi tim od igrača iz svog omladinskog pogona", kazao je Robert Prosinečki.

Fudbalere Crvene zvezde naredna dva dana očekuju testovi fizičke spreme, a potom u četvrtak putuju na Zlatibor, gde će trenirati do 28. juna, kada se vraćaju u Beograd.

Prvotimci Zvezde 30. juna putuju u Austriju, gde će se pripremati do 18. jula. Tokom boravka u Austriji odigraće četiri prijateljske utakmice, prve dve protiv lokalnog trećeligaša Kolumbije i prvoligaša Matesburga. Druga dva rivala još nisu poznata.

Naredna sezona fudbalske Super lige Srbije počeće 13. avgusta.

(Beta)

Pogledajte još