Nema premija za drugo mesto

BEOGRAD , 21. juna 2011. (Beta) – Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je u utorak da igrači tog kluba neće dobiti premije ako u predstojećoj sezoni osvoje drugo mesto u prvenstvu Srbije.

“Očekivanja u Crvenoj zvezdi su uvek velika. Igrači neće dobiti premije ako budu drugi u prvenstvu, bez obzira što je to predvidjeno klupskim pravilnikom. Drugo mesto moraju da izbrišu iz glave”, rekao je Lukić novinarima na okupljanju Zvezdinih prvotimaca za pripreme pred novu sezonu.

On je dodao da je rezultat na evropskoj sceni jednako važan za crveno-bele.

“Dobar rezultat u Evropi je jednako važan kao i domaće prvenstvo. Igrači moraju da znaju da u Crvenoj zvezdi uvek postoji imperativ pobede. Moraju da budu svesni toga”, kazao je Lukić.

Trener beogradskog kluba Robert Prosinečki rekao je da ekipa u narednoj sezoni želi da napravi pomak u odnosu na prošli šampionat. “Navijačima mogu da obećam da ćemo pokušati da budemo prvi u Super ligi i da ćemo pokušati da udjemo u grupnu fazu Lige Evropa. Za to nam je potrebna i sreća prilikom žreba”, kazao je Prosinečki.