Kalanović zadovoljna dekoncentracijom institucija

BEOGRAD, 21. juna 2011. (Beta) - Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović ocenila je da je zadovoljna procesom "dekoncentracije institucija" čiji je cilj ublažavanje regionalnih razlika.

Na pitanje novinara kako komentariše to što u Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza, premeštenoj u Užice, i dalje rade ljudi iz Beograda koji tamo povremeno borave, a agencija ne radi, Kalanović je u Skupštini Srbije rekla da je ta aganecija premeštena u Užice jer je tamošnji region najveći izvoznik.

Ona je kazala da je dekoncentracija dugotrajan i kompleksan proces i da su "podmetanja" tvrdnje o tome da su agencije preseljene iz Beograda samo da bi se zaposlilo još deset, dvadeset ljudi.

"Da li će biti zaposlen jedan ili dva nova čoveka - ja to ne znam. Ako postoje potrebe, sigurno hoće. Ali cilj dekoncentracije je da se približi potrebama gradjana, odnosno da oni komfornije i efikasnije koriste usluge institucija", rekla je Kalanović.

Sedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj premešteno je u Zaječar, u Nišu je Fond za razvoj, u Užicu Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, a u Kragujevcu Nacionalna služba za zapošljavanje.

Pogledajte još