Uručeni ugovori o finansiranju projekata u 11 gradova

PIROT, 21. juna 2011. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan Milan Djokić uručio je u utorak u opštini Pirot predstavnicima 11 gradova i opstina 14 ugovora o realizaciji infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 762 miliona dinara.

Nakon uručenja Djokić je rekao da vrednost svih projekata premašuje 900 miliona evra, jer i opštine učestvuju u njihovom finansiranju.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da će skoro 600.000 evra, koliko je Pirotu odobreno, biti upotrebljeno za rekonstrukciju Trga pirotskih ratnika, u najstrožem centru grada.

"Projekat rekonstrukcije ovog trga odavno smo završili ali je problem bio u tome što nismo imali dovoljno novca u budžetu za finansiranje ovako značajnih infrastrukturnih projekata. Zahvaljujući NIP-u novac je obezbedjen pa će rekonstrukcija krenuti već narednih dana", istakao je Vasić.

Djokić je, osim ugovora o izgradnji novog trga u Pirotu, uručio i ugovore o izgradnji dva vrtića u Požarevcu i Nišu, rekonstrukciji škole u Nišu i Knjaževcu, zatim obnovi saobraćajnica u Kraljevu, Osečini, Vlasotincu i Svrljigu, kao i za rekonstrukciju Narodnog muzeja u Kruševcu.

Pogledajte još